onze keuken
U kunt bij ons terecht voor ontbijt, lunch en diner.
Producten uit zowel de achtertuin (het land van Texel) en de voortuin (de Noordzee) worden verwerkt tot smakelijke gerechten.
Lekker eten aan het strand, daar gaat het om.
Koffie / Espresso - 2,70
Cappuccino - 3,00
Koffie verkeerd - 3,20
Latte Macchiato - 3,20
Espresso Macchiato - 3,00
Iced Latte - 3,75
Warme chocolademelk - 3,00
Thee - 3,00
Verse munt- / Gemberthee - 3,80
Huisgemaakte appeltaart - 5,50
Duindoornkwarktaart - 4,50
Slagroom - 0,50
Coca-Cola / Zero / Fanta Orange
Cassis / Sprite - 3,00
Chaudfontaine - 3,00
Fuze Tea Sparkling / Green - 3,20
Finley Ginger ale / Bitter Lemon / Tonic - 3,20
Texelse appelsap / Tomatensap - 3,20
Fristi / Chocomel - 3,20
Royal Bliss Berry Sensation - 3,80
Verse jus d'orange - 4,00
Limonade - 3,00
Van de tap
Heineken - 0,3cl 3,25 / 0,5cl 5,50
Skuumkoppe - 0,3cl 4,50 / 0,5cl 6,50
Bier van het seizoen - 4,50
Op fles
Liefmans - 4,50
Brouwerij Diks Eilandkriebel - 5,00
Bier van het moment - 4,75
Amstel radler (0,0%) - 4,00
Brand Weizen 0,0 - 4,00
Heineken 0,0 - 4,00
Aperol Spritz - Aperol, Cava, sparkling water - 6,50
TX Gin - Royal Bliss Creative Tonic Water,
limoen en citroen - 9,90
Damrak Gin - Royal Bliss Yuzu Tonic,
sinaasappel en citrustonen - 9,90
Ketel 1 Jenever - Royal Bliss Ginger Ale,
gember en munt - 9,90
TX Wodka - Royal Bliss Berry Sensation,
framboos en perzik - 9,50
Wit - 5,75 / 27,50
Trots (Vol en droog)
Jorik (Fruitig en droog)
Rosé - 5,75 / 27,50
Secco (Mousserend, fruitig, halfdroog en verslavend)
Rood - 5,75 / 27,50
Cuvée (Vol, lichtkruidig, 24 mnd barrique gelagerd)
Vallformosa - 5,50 / 30,00
Cava Brut, Penedes, Spanje
Taittinger - 65,00
Brut Réserve, Champagne, Frankrijk
Blaashoek - 5,00 / 27,50
Chenin blanc, Western Cape, Zuid-Afrika
Tenuta la Falcona - 7,50 / 41,25
Pinot grigio, Valpolicella, Italië
Yirram "VCS" - 5,50 / 30,00
VCS, Murray Darling, Australië
O.Z. Wooded - 5,50 / 30,00
Chardonnay, Murray Darling , Australië
Pedrera - 5,00 / 27,50
Monastrell, Jumilla, Spanje
Labadie - 8,50 / 46,75
CS / Merlot / CF, Bordeaux, Frankrijk
Cuvée Privilege - 4,25 / 23,50
Merlot, Loire, Frankrijk
Circus - 6,50 / 35,75
Malbec, Mendoza, Argentinië
Laibach Sweet Naturel - 8,50
Stellenbosch, Zuid-Afrika
Tschida 'Merlot' Spätlese - 9,50
Burgenland, Oostenrijk
SANDWICHES
Onze sandwiches worden geserveerd
op Texels brood met zeekraal
Tot 17.00 uur
Eitjes
Drie kleine broodjes met, gepocheerd ei en
hollandaise saus, eiersalade en boerenomelet
9,50
Texelse Lamsham
Kruidensla, huisgemaakte piccalilly,
kerriemayonaise en cress
8,50
Huisgemaakte humus
Gegrilde groenten en kruiden
8,00
Texelse kaas
Kruidensla, gedroogde cherrytomaat
en mosterdmayonaise
8,50
Wadden-kroketten van PEEK
Kroket van paddenstoel en zeewier
met mosterdmayonaise op brood
1 st. 6,25 / 2st. 9,75
Runder kroketten
Op brood met mosterd
1 st. 6,00 / 2 st. 9,50
Tosti
Wezenparelkaas
of
Wezenparelkaas / Texelse lamsham
5,50 / 6,25
SALADE EN SOEP
Alle salades en soep worden
geserveerd met Texels brood
Soep van het moment
Altijd vegetarisch
6,75
Salade Riche
Gerookte zalm, coquille, garnalen, tonijn,
kokkels en gepocheerd ei
klein 16,50 / groot 19,75
Caesar XV
Jonge sla, rouleau van maïskip, brioche,
ansjovis, kappertjes en schapenkaas
klein 13,50 / groot 16,50
Salade geitenkaas
Drie soorten biet, honing-mosterd dressing,
zonnebloempitten, jonge spinazie en tomaat
klein 13,50 / groot 16,50
Bitterballen (8 stuks)
Met mosterd
8,50
Vegetarische bitterballen (8 stuks)
Met mosterdmayonaise
8,50
Kippedijen
Met soja-sesamsaus
7,50
Kaasstengels
Met chilisaus
7,50
Krokante gamba's
Met chilisaus
8,50
Vers gebakken brood
Olijventapenade, aioli en kruidenboter
5,50
Plateau Westerslag
Bruscetta's met lamsham, antibiose
en schapenkaas
12,00
Plateau XV
Vers gebakken brood, smeersels, bitterballen,
kippendijen, krokante gamba's en kaasstengels
19,50
Gebakken coquille
Doperwtencrème, bonenkruid, krokante lamsham,
schuim van geitenkaas en inktvisringen
14,50
Steak tartaar XV
Texels rund, sjalot, bieslook, cornichon, paprika,
eidooiercrème en gel van tabasco-Worcester
klein 12,50 / groot 16,50
Tomatencarpaccio
Kruidensla, pesto van daslook, pijnboompitten,
gedroogde tomaat en olijven
9,75
Tonijn en kalf
Gebrande verse tonijn, gepocheerde kalfsfilet,
kappertjes dressing en kruidensla
14,00
Noordzee krab
Citroen kletskopjes, pikante gazpacho
en kruidencrème
13,00
Aubergine ravioli
Huisgemaakte ravioli, ricotta, verse kruiden
en antibiose
klein 13,50 / groot 17,50
Texelse rundersteak
Bonne-femme garnituur en bearnaisesaus
klein 15,50 / groot 22,50
Texels lamsvlees
Linzen, tuinbonen en lamsjus
klein 15,50 / groot 22,50
Bouillabaisse
Langoustine, coquille, kokkels en garnalen
klein 15,50 / groot 22,50
Dry-age biet
Bundelzwammen, aardappelmousseline
en jonge prei
klein 15,50 / groot 22,50
Vangst van de dag
Noordzee vis met seizoensgarnituur
dagprijs
XV PROEVERIJ MENU
Drie gangen proeverij menu met als voor- en nagerecht
een proeverij van kleine gerechtjes.
Voor het hoofdgerecht is er de keuze tussen
vlees, vis of vegetarisch
39,50
Maïskip
Salade, huisgemaakte friet en appelcompote
9,75
Biefstuk
Seizoensgroenten, huisgemaakte friet
en kruidenboter
12,50
Vis van het moment
Salade en huisgemaakte friet
10,50
Texelse friet
Met huisgemaakte mayonaise
4,50
Seizoensgroenten
4,50
Frisse salade
4,50
XV Reep
8,75
Tarte tatin met perzik
Perzik en amandelijs
8,75
Rood fruit
Vers rood fruit, biersabayon en sorbetijs
8,75
Proeverij van desserts
12,50
Kaasplankje
Verschillende soorten kaas van kaasboerderij Wezenspyk,
notenbrood en vruchtencompote
10,50
Heeft u een allergie? Meld het ons.
Wij hanteren één rekening per tafel/groep.
Wij werken met verschillende tijdvakken, zodat wij zoveel mogelijk gasten een tafel kunnen bieden.
Voor de lunch kunt u gewoon binnenlopen en voor diner hebben we de volgende tijdvakken:
17.30 - 19.30 uur
19.30 - tot sluit
Reserveren telefonisch
via 0222-441007 op de dag zelf. Voor anderen dagen verwijzen we u door naar het reserveringsblok onderin.
Gelieve met PIN te betalen.
U kunt bij ons terecht voor ontbijt, lunch en diner.
Producten uit zowel de achtertuin (het land van Texel) en de voortuin (de Noordzee) worden verwerkt tot smakelijke gerechten.
Lekker eten aan het strand, daar gaat het om.