Gastropaviljoen XV

Bij Gastropaviljoen XV gaan we terug naar de basis van het echte koken en doen we er een eigentijds schepje bovenop. Met de passie voor het seizoen als uitgangspunt tovert de keuken verrassende, soms gewaagde, maar altijd pure en eerlijke smaken op je bord. Dat samen met het steeds veranderende uitzicht op de Noordzee, maakt jouw eilandgevoel compleet; stoer, ruw, eigenzinnig, verrassend maar altijd omarmend. De smaken van onze keuken, de lokale gastvrijheid en het bijzondere uitzicht van het strand van Paal 15, creëren een blijvende herinnering.

Openingstijden
Maandag: 10.00 tot 22.00 uur 

Dinsdag: 10.00 tot 22.00 uur

Woensdag: gesloten

Donderdag: 10.00 tot 22.00 uur

Vrijdag: 10.00 tot 22.00 uur

Zaterdag: 10.00 tot 22.00 uur

Zondag: 10.00 tot 22.00 uur


Gastropaviljoen XV_lounge.jpg

Menu

 

Ontbijt/lunch

(Van 10:00 uur tot 16:00 uur)

Eieren Benedict, hollandaise, huisspek

(Vega ook mogelijk) 8,75

Eigen Griekse yoghurt, huis muesli, jam 6,75

Spaans oven ei, tomatensaus, chorizo, manchego

(Vega ook mogelijk) 7,75

Makreel, groene salade, brood 12,75

Zachte schaal krab (soft-shell), koolsla, brood 14,50

Bloemkoolsoep, brood 6,75

Brood en kaas van Novalishoeve, ui (uierkruier)5,50

Groene Asperge, salade, geitenkaas, brood 12,75

 

Borrelhapjes

(De hele dag verkrijgbaar)

Edamame bonen, wasabi noten 4,50

Pelpinda’s 2,25

Bourgondische bitterballen 8 stuks 6,75

Gruyère kaasstengels (bladerdeeg) 2,75

Zoete aardappel-patat, aioli 2,75

Olijven en gemarineerde tomaten 5,50
 

Diner

Culinair genieten aan het zee. We maken gebruik van verschillende (vergeten) kooktechnieken en bereidingswijzen. De volgende  gerechtjes zijn van het formaat tussengerecht. Wij adviseren daarom circa 3-4 gerechtjes per persoon voor diner.
Gastropaviljoen XV_lamsnek.jpg

Vlees

Huisspek, Chinese bouillon (masterstock), groente, ei 8,75

Lamsnek (procureur), doperwten, wortel, olijf 10,50

Gepekelde rund-vanglap (bavette tartaar), dennennaalden shiitake-bouillon, aardpeer 9,75

Scharrelkip, mais, chorizo, eigen jus 8,75
 

Vis

Kabeljauw carpaccio, Noordzee krab, venkel, prei 10,50

Makreel tartaar + gebrand, gefermenteerde komkommer, kombucha 9,75

Dag-vangst, bonen, olijf, tomaat, kapper, aardappel (nicoise) 10,75

Zachte schaal krab (soft-shell), Aziatische koolsla, soja saus 11,25


Gastropaviljoen XV_Bloemkoolsoep.jpg

Groente

Sjalotten-taartje (Tarte Tatin), geitenkaas, gefermenteerde rode biet 9,25

Groene asperge, aardappel kruim, ei 9,25

Vegetarische snert-salade 8,75

Bloemkoolsoep, Bloemkoolbereidingen, paddenstoel 7,75


ERNAAST

Novalishoeve brood, dennennaaldenboter 4,75

Komkommer/snijbonen salade, amandel 2,75

Zoete aardappel-patat, aioli 2,75

 

Zoet

Yoghurtmousse, granola (huisgemaakte cruesli), fruit 7,75

Worteltaart, dadel, citrusvruchten 7,75

Witte chocolademousse, miso caramel, ananas, sesamijs 7,75

 

Kaas

Geserveerd met dadel en brood 1,50

KEUZE UIT

Nederlandse blauwschimmel (Landana)

25 gr 2,00 / 50 gr 4,00

Franse geitenkaas

25 gr 1,75 / 50 gr 3,50

Spaanse schapenkaas (Manchego)

25 gr 2,25 / 50 gr 4,50

Texelse rustiek

25 gr 2,25 / 50 gr4,50

Franse koemelk roodschimmel (Epoisses)

25 gr 2,50 / 50 gr 5,00

Reserveer

Een tafel

Telefonisch kun je een tafel reserveren, bel daarvoor het nummer: 0222-441007

Kom bij ons eten

onze keuken

 

Producten uit zowel de achtertuin (het land van Texel) en de voortuin (de Noordzee) worden verwerkt tot smakelijke gerechten. Onze menukaart wisselt met het seizoen mee en bestaat uit: Hartig, Vlees, Vis, Groente, Zoet of Kaas. Lekker eten aan het strand, daar gaat het om.

@gastropaviljoenxv Volg ons