Menu

Ontbijt/lunch

(Van 10:00 uur tot 16:00 uur)

Gastropaviljoen XV_ontbijt.jpg
Verrassingslunch 2 gangen

19,50

Eggs benedict met hollandaisesaus & huisspek

(Vega ook mogelijk)

8,75

Novalishoeve yoghurt met huisgemaakte muesli & jam

6,75

Ovenei met tomatensaus, chorizo & oude Texelse geitenkaas

(Vega ook mogelijk)

7,75

Groene salade met gepekelde zalm & brood

12,75

Krabburger met soft-shell crab, wakame & miso mayo

12,50

Soep van het moment met brood

vraag naar de smaak

6,75

Uienkruier

5,50

Appel-walnootsalade met Saint Agur (blauwschimmelkaas) & brood

11,75

Gegrilde groene aspergesalade met gedroogde tomaat, oude geitenkaas & brood

11,75

Broodje kabeljauwcarpaccio met zoetzure groenten, garnalenschuim

11,75

 

Borrelhapjes

(De hele dag verkrijgbaar)
Gastropaviljoen XV_borrel.jpg
Edamame (groene sojabonen) & wasabi noten

4,50

Pelpinda’s

2,25

Runder bitterballen

Bourgondiër

8 stuks

6,75

Kaasstengels met sweet chili

7,25

Zoete aardappelfriet met aioli

2,75

Olijven en gemarineerde tomaten

5,50

 

Diner

volgende gerechtjes zijn van het formaat tussengerecht. Wij adviseren daarom circa 3-4 gerechtjes per persoon voor diner.
 

Vlees

Gastropaviljoen XV_lamsnek.jpg
Huisspek met Chinese bouillon (masterstock) & ingelegde groenten (warm)

9,25

Texels lamsnek (procureur) met doperwten, zoete aardappel & olijven (warm)
10,50

Koeienwang met oestermayonaise & taugésalade (warm)

9,75

Texels rund van de ‘Big Green Egg’ met bloemkool & bearnaisesaus (warm)

11,25
 

Vis

Gastropaviljoen XV_sigaar uit eigen doos.jpg
Kabeljauwcarpaccio met garnalenschuim, venkel & prei (koud)

10,50 

Zalm sigaar met witte chocolade en wasabi, salmiak gepekelde zalm met avocado en rode biet (koud)

9,75

Dagvangst met groene groenten & visbouillon (warm)

10,75

Soft-shell crab met wakame, appel en soja/yuzu saus (warm)

11,25

 

Groente

Gastropaviljoen XV_Sjalotten taartje.jpg
Sjalotten-taart (tarte tatin), geitenkaas & gefermenteerde rode biet (warm)

9,25

Dubbelgebakken Saint Agur-souffle (blauwschimmelkaas) met Appel-walnootsalade (warm)

9,75

Tomatentartaar met zoethout, basilicum & zure kersen (koud)

9,25

Gazpacho van o.a. komkommer, paprika & tomaat (koud)

8,75
 

ERNAAST

Novalishoeve brood, olijfolie met dukkah

4,75

Komkommer/snijbonen salade, amandel

2,75

Zoete aardappelpatat, aioli

2,75

 

Zoet
Gastropaviljoen XV_dessert.jpg

Aardbei, karnemelk-panna cotta met prosecco & basilicum

7,75

Cheesecake met perzik & macadamia kruimel

7,75

Witte chocolademousse met miso caramel, ananas & sesamijs

7,75
 

Kaas

Geserveerd met vijgenbrood

1,50

Keuze uit:

Saint Agur (blauwschimmel)

25 gr 2,75 / 50 gr 5,50

Camembert d’isigny calvados

25 gr 2,75 / 50 gr 5,50

Overjarige Texelse geitenkaas

25 gr 2,25 / 50 gr 4,50

Oude Texelse komijnkaas

25 gr 2,25 / 50 gr 4,50

Époisses (roodschimmel)

25 gr 2,50 / 50 gr 5,00

Reserveer

Een tafel

Telefonisch kun je een tafel reserveren, bel daarvoor het nummer: 0222-441007

 

Wij zijn donderdag t/m dinsdag van 10.00 t/m 22.00 uur geopend. Onze keuken is tot 21.00 uur geopend.

Check Facebook voor actuele openingstijden of wijzigingen. 

onze keuken

 

U kunt bij ons terecht voor ontbijt, lunch en diner.  Producten uit zowel de achtertuin (het land van Texel) en de voortuin (de Noordzee) worden verwerkt tot smakelijke gerechten.

 

Lekker eten aan het strand, daar gaat het om.

@gastropaviljoenxv Volg ons